Πώς να τρώτε υδατάνθρακες μετά από δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Η δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα και να αποκτήσετε αυτό το εξαιρετικά λεπτό σκεύασμα που είναι απαραίτητο για μια διαγωνισμό που κερδίζει τη σωματική διάπλαση. Ωστόσο, η προσθήκη υδατανθράκων πίσω στη δίαιτα μετά από μια διακοπή δίαιτας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο “yo-yo” εάν γίνει πολύ γρήγορα ή λανθασμένα. Οι υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική αντιστάθμιση του σώματος, αποθηκεύοντας μεγάλες ποσότητες σωματικού λίπους. Ακολουθήστε μερικές απλές οδηγίες για να αποφύγετε την αύξηση του βάρους σας μετά από δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

Προσθέστε υδατάνθρακες στη διατροφή αργά. Για παράδειγμα, μια τυπική δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες περιλαμβάνει κατανάλωση 30 έως 50g υδατανθράκων ημερησίως για πέντε ημέρες, κατόπιν φόρτωση με υδατάνθρακες 100 έως 200g για μία ή δύο ημέρες. Προσπαθήστε να προσθέσετε 30g επιπλέον υδατάνθρακες την ημέρα για την πρώτη εβδομάδα, χωρίς να φορτώσετε υδατάνθρακες την έκτη και την έβδομη ημέρα της εβδομάδας.

Προσέχετε σε χαμηλού γλυκαιμικού υδατάνθρακα. Η κατανάλωση υδατανθράκων υψηλής γλυκαιμίας προκαλεί τεράστια αιχμή στην ινσουλίνη, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει γρήγορη αποθήκευση σωματικού λίπους. Αντ ‘αυτού, τρώτε βρώμη, καστανό ρύζι, ψωμιά ολικής αλέσεως και ζυμαρικά και φρέσκα φρούτα. Αποφύγετε την υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους.

Φροντίστε οι υδατάνθρακες σας να τους αποθαρρύνουν από το να αποθηκεύονται ως σωματικό λίπος. Για παράδειγμα, προσθέστε τους υδατάνθρακες σε γεύμα πριν ή μετά την προπόνηση, όταν είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση λίπους. Ή, παίρνετε τους περισσότερους από τους υδατάνθρακες σας κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν θα καούν για ενέργεια. Αποφύγετε μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων κοντά στην ώρα για ύπνο.

Πετάξτε τα διαιτητικά λίπη σας για να διατηρήσετε τις θερμίδες σταθεροποιημένες. Μπορεί να έχετε προσθέσει επιπλέον λίπη στη διατροφή σας ενώ βρίσκεστε σε χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Όταν προσθέτουν υδατάνθρακες πίσω, η αύξηση στις θερμίδες είναι αρκετή για να προκαλέσει αύξηση βάρους. Μην κόβετε εντελώς τα υγιή λίπη σας – απλώς μειώστε την πρόσληψη λίπους, ειδικά τα κορεσμένα λίπη. Μπορείτε επίσης να κλιμακώσετε τα γεύματά σας με εναλλαγή μεταξύ υγιεινού λίπους και πρωτεϊνών και χαμηλών γλυκαιμικών υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

Συνεχίστε να έχετε ένα εξαπατή γεύμα την εβδομάδα. Το εξαπατημένο γεύμα είναι πραγματικά ένα ελεγχόμενο σφάλμα που διατηρεί το μεταβολισμό αυξημένο και εμποδίζει μια πραγματική και ανεξέλεγκτη σπατάλη τροφίμων. Έχετε μερικά κομμάτια πίτσα ή κάποιο παγωτό για να ικανοποιήσετε αυτούς τους πόθους, αλλά μην το παρακάνετε.